English version

Hollandse versie

Imke van Oosten de artieste

Nieuws

Links

Contact

Gastenboek

Muziek-educatie

Naim

Imke van Oosten de docente

Wie zijn wij

Imke van Oosten
De artieste

Imke van Oosten begon al op vroege leeftijd met pianolessen. In haar tienerjaren ontdekte ze dat ze zingen erg leuk vond, en combineerde dat al snel met het pianospelen. Toen ze in 1987 op haar vijftiende een songfestival won, besloot ze zanglessen te gaan volgen wat resulteerde in de toelating op het Hilversums Conservatorium in 1990. Daar volgde ze zanglessen bij Greetje Kauffeld, Humphrey Campbell en Deborah Brown, presentatielessen bij Edwin Rutten, en pianolessen.


Tijdens haar studie deed ze veel podiumervaring op met een jazzkwintet dat ze met vrienden leidde.
Haar latere studiejaren kenmerken zich door de diversiteit aan stijlen waarin ze zich bekwaamde, uiteenlopend van gospel en a capella tot popmuziek en jazz.


In januari 1995 werd ze uitgenodigd om de International Associaton of Jazz Educators in Los Angeles bij te wonen. In juli van dat jaar studeerde ze af met een 9.


In theaterseizoen 1997 - 1998 trad Imke met het Imke van Oosten Quartet op in de nederlandse theaters met het progamma ’Driemaal Vocaal!’, een productie van het Nederlands Impresariaat. In 1999 trad het Imke van Oosten Quartet op tijdens het North Sea Jazz Festival en verscheen de debuut-cd ’Life talks’.

Sindsdien heeft ze opgetreden op allerlei podia, van jazzfestivals met het Imke van Oosten Quartet tot discotheken met top40 bands, en heeft ze ook in het buitenland veel opgetreden. Naast het optreden met het duo Naim treed ze op als solo artiest waarbij ze zichzelf begeleidt op de toetsen. Ze brengt dan eigen composities, jazz-standards of popnummers uit alle tijden ten gehore, afhankelijk van de locatie.


De kracht van Imke van Oosten ligt voornamelijk in haar persoonlijke performance en genuanceerde tekstinterpretatie. Met haar soul-getinte stem creeert ze een intieme sfeer, waarmee ze haar publiek steeds weer weet te ontroeren.


Jazz Nu : Imke van Oosten beschikt over een sterke stem ’

’We kunnen nog veel plezier aan haar beleven’

Telegraaf: ’Verrassend goed’
’Een nieuw Nederlands talent dat gekoesterd dient te worden’Imke van Oosten Discografie

Imke van Oosten Repertoire